1 2 3 4

ENERPAN PANO

İzmir'de elektrik panoları, kablo kanalları ve kanalları imalatında 25 yıllık tecrübeli ekibimizle, hizmetimizi hızlı ve yerinde çözüm olarak sunuyoruz...

daha fazlası için...

ÜRÜNLERİMİZ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MODÜLER PANO

 

Modüler pano, enerji dağıtım, denetim ve izleme amaçlarına uygun yapıda tasarlanıp üretilen panolardır. Tamamen modüler yapıda tasarlandıklarından vidalı birleşimleri sayesinde değişiklikler yapılabilir veya

 

modüler eklenerek büyütülebilir. Yüksek kaliteli hammaddeler kullanılarak CNC makinelerde standart parçalar halinde üretilip, tamamen vidalı birleşimlerle kurulur.

   Modüler pano sağlam yapılarıyla yüksek kesme kapasiteli kesicilerin açma kapama manevraları sırasında oluşan dinamik kuvvetlere dayanıklıdır. Bara tasarımları düşük sıcaklık artış katsayılı olursa, pano içi donanımlarının ömrü uzun olur. Genel olara ön kapak ve karkas 2 mm sacdan, diğer parçalar 1.5 mm kalınlığındaki sacdan üretilmektedir.

  Modüler panonun mekanik özellikleri bakıldığında, 1, 2, 4 iç bölmeden oluşur. Renk olarak RAL 7035 kullanılır. Özel isteği bağlı üretimlerde renk seçenekleri farklılaşabilir. Boyutlar değişiktir; yükseklik 800 – 1200 mm, genişlik 600 – 800 mm, derinlik 300 – 400 mm ölçülerindedir. Elektriksel özekleri genel olarak, anma akımı 4000 ampere kadar, çalışma gerilimi 380 – 690 volta kadar, yalıtım gerilimi 1000 volt, kısa süreli dayanma akımı 65 kiloamper, çalışma frekansı 145 kiloamperdir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AG DAĞITIM PANOLARI

 

AG Pano nedir?

AG dağıtım tablolarına enerji panolar aracılığı ile dağıtılır. Fabrika ve atölye gibi yerlere gelen elektrik enerjisi dağıtım panoları aracılığı ile dağıtım tablolarına yönlendirilir.

 

Böylece tüm tesisin enerjisi tek bir panodan kontrol edilebilir. Üzerilerinde bulunan ölçü aletleriyle tesise gelen şebeke gerilimi, tesisin şebekeden çektiği güç ve akım gibi değerlerde bu panolardan okunabilir.

 

Yapı Malzemesi

İskeletleri profil veya köşebent demirden, sac kısmı ise en az 2 mm kalınlığında köşeleri yuvarlatılmış DKP sacdan yapılır. AG Pano içi, dışı ve iskeleti bir kat sülyen (anti pas) boya ile boyandıktan sonra iki kat fırınlanmış mat püskürtme boya ile boyanır.

 

Boyutları

Panolar, yüksekliği 210 cm derinliği 75 cm ve ihtiyaca göre 60-80-90 cm olarak imal edilirler. İskelet için 40x40x4 mm köşebent veya benzeri profil demir kullanılır. Panolarda kullanılan DKP sacın kalınlığı en az 2 mm olmalıdır. AG Pano sacı üzerine mekaniki etki yapacak şalter ve kumanda elemanı yerleştirilecek ise sac kalınlığının 3 mm seçilmesi daha iyi olur. Pano, düz zemin üzerine 10 cm yüksekliğinde beton kaide yapılıp, bu kaide üzerine bağlanır. AG Pano, arkasında 75 cm genişliğinde geçit bırakılarak duvar kenarına yerleştirilir. AG Pano arkasındaki bu geçidin iki yanına biri açılıp kapanabilir kilitli olacak şekilde kapı yapılmalıdır. Bu kapı; alt kısımdan itibaren 100 cm yüksekliğinde sac yukarısı ise 3 mm çapında çelik telden 30 mm aralıklarla örülmüş koruyucu kafes olarak yapılır.

 

Özellikleri

AG Dağıtım Panoları 1600 kVA’ ya kadar standart olarak TS 3367 ve IEC 439’a uygun olarak imal edilirler. Dağıtım panoları, bir atölyenin veya bir tesisin dağıtım tablolarının enerji aldığı ana birimdir. Bu bakımdan; dağıtım panoları tesis veya atölyedeki elektrik enerjisinin tümünü kontrol altında tutar. Herhangi bir bölüme ait dağıtım tablosunun enerjisisiniz kesilmesi gerektiğinde dağıtım panolarının üzerindeki şalter kapatılarak bu işlem kısa sürede gerçekleştirilebilir. Tehlikeli bir durumda tüm birimin enerjisini buradan kesmek mümkündür. Ayrıca üzerinde bulunan ölçü aletleriyle akım ve gerilim bilgilerini de okumak mümkündür.

 

AG Pano Malzemeleri

AG pano malzemeleri şunlardır:

Baralar Baralar, %99 saf elektrolitik bakırdan yapılırlar.

Şalterler

Yük Kesici (Ana Şalter): Dağıtım panolarının ana kısmının enerji girişine bağlanırlar ve tüm sistemi kontrol altında tutarlar.

Kompakt Şalterler: AG panolarında giriş ve çıkış şalteri olarak kullanılır.

Akım Transformatörleri: Primerden geçen akımı, dönüştürme oranına bağlı olarak sekonder sargısından ölçme amaçlı kullanılan transformatörlerdir.

Mesnet İzolatörleri: Panolarda kullanılan mesnet izolatörleri, baraları ag pano gövdesi üzerine yalıtımlı olarak tutturmaya yararlar.

Pano İç İhtiyaç Priz, Lamba ve Sigortası: Dağıtım panolarında istenilirse bir fazlı priz bağlantısı ve aydınlatma lambası tesis edilebilir.

Emniyet ve Güvenlik Tedbirleri

Ana panoda gerilim taşıyan çıplak kısımlar tesadüfi dokunmaya karşı muhafaza altına alınmalıdır.

Gerilim taşıyan kısımlar muhafaza altına alınmamış ise çıplak kısımlar ile oda hududu arasında en az 1 metre mesafe bırakılacaktır. Her iki yanda çıplak kısım mevcut ise ara yerin genişliği 2 metre olmalıdır.

Panonun önünde en az 90 cm lik boş bir geçit yeri bırakılmalıdır.

Pano üzerine ölüm tehlikesi levhası asılmalıdır.

Panonun elektriki olmayan tüm metal aksamları topraklanmalıdır.

Pano arkasındaki servis geçidin zemini PVC ile kaplanmalıdır.

Yetkisiz kişilerin müdahalesini engellemek için pano kafes kilidi sürekli kilitli tutulmalıdır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KOMPANZASYON PANOLARI

 

Yapı Malzemesi

Kompanzasyon panoları 2 mm kalınlığındaki DKP sacdan imal edilirler. Bir kat astar iki kat fırın boya ile boyanırlar. Son iki kat boyası genellikle gri renkte olur. Panolarda

 

kullanılan tüm vida, cıvata somun ve rondelalar paslanmaz cinstendir. Harici tiplerde DKP sac soğuk çekilmiş olarak kullanılır.


Boyutları

Kompanzasyon panosu dağıtım panolarının hemen yanında veya onlarla aynı gövdeyi paylaşacak şekilde montaj edildiklerinden genellikle aynı boyda imal edilirler. Kompanzasyon panosu kısa ise montajda dağıtım panosunun üst kısmına hizalanarak platforma oturtulur.


Özellikleri

Bu panolar şebekenin güç katsayısını düzeltmekle görevli kondansatör guruplarının kontrol edildiği birimlerdir. Harici ve dahili tip oluşuna göre yapım şekillerinde farklılıklar vardır. Harici tipler sadece önden kapaklı iken dahili tipler önden ve arkadan kapaklıdırlar.


Malzemeleri

Kompanzasyon panosu malzemeleri şunlardır:


Baralar Baralar, %99 saf elektrolitik bakırdan yapılırlar.

İletkenler: Dahili ve harici tip kompanzasyon panosu nda , kondansatör ile kontaktör arasındaki bağlantılar kablolar ile yapılır.

Şalterler: Kompanzasyon panolarında şalterler, devre kesici olarak kullanılır.

Akım Transformatörleri: Primerden geçen akımı, dönüştürme oranına bağlı olarak sekonder sargısından ölçme amaçlı kullanılan transformatörlerdir.

Ampermetre: Panodan çekilen her faza ait akımın değeri bu ampermetreler ile ölçülür.

Kondansatörler: Kompanzasyon panolarında kullanılan kondansatörler, bağlandıkları tesisin güç katsayısını düzeltmek amacı ile kullanılır. Kondansatörler kompanzasyon panolarının temel elemanıdır.

Sigortalar: Akım yoluna bağlanan alıcıları ve yardımcı elemanları kısa devre ve aşırı akımlara karşı koruyan devre elemanlarıdır.

Kontaktör: Devre açıp kapama işlemini elektro manyetik olarak yapan devre elemanlarıdır.

Voltmetre Komitatörü: Tek bir voltmetre ile fazlar arası ve faz nötr arası gerilimleri ölçmemizi sağlayan paket şalter tipleridir.

Voltmetre: Fazlar arası ve faz nötr arası gerilimleri ölçmek için panoda bir adet bulundurulur.

Kosinüsfimetre: Bağlı bulunduğu tesisin güç katsayısını ölçmekte kullanılır.

Reaktif Güç Rölesi:Bağlı bulunduğu şebekenin güç katsayısını düzeltmek için kondansatör gurup kontaktörlerini kontrol eden elektronik cihazlardır.

Kablo Pabucu ve Kablo Sipirali Kablo pabuçları, kablo uçlarına takılan bağlantı elemanlarıdır Kablo sipiralleri, özellikle flex (esnek) tipli kabloların bir araya getirilerek düzgün bir formda durmasını ve pano içi karışıklığı önler.

 

 

DİKİLİ TİP PANOLAR

 

Dikili  tip Elektrik Panolarında sizin ihtiyaçlarınız ve tercihleriniz doğrultusunda gereksinim duyduğunuz ebat ve ölçülerde panoların imalat ve montajlarını yaparak kullanımınız için hazır hale getirmekteyiz.İhtiyacınız olan

 

pano ebatlarını aşağıda vermiş olduğumuz tablodan seçerek bizimle irtibata geçebilirsiniz.

 

HARİCİ TİP PANOLAR

 

Dış ortamlarda tercih edilirler. Genel olarak bina içi yer sorunu olan ortamlarda tercih edilirler; 1600,1800,2000 (varsa + baza) yüksekliklerinde imal edilirler ve TMŞ, çoklu otomat sistemlerinde ve Motor yol verme sistemleri

 

(Hız kontrol sistemleri) tercih edilirler.

IP koruma sınıfları yüksektir. Yağmurdan etkilenmemesi için şapkalı imal ediliriler.

 

 

SAYAÇ PANOLARI

 

Yüzey kaplaması, isteğe göre galvanizli sac, sıcak daldırma galvaniz, elektro galvaniz, elektrostatik toz boya ve endüstriyel yaş boya olarak yapılabilmektedir. Boya kalınlığı minimum 65 mikrondur.

 

 

KABLO KANALLARI

 

Enerpan ürün yelpazesiyle ; kablo tavasından bağlantı ekipmanına kadar, enerjinizi taşıyacağınız ilk noktadan son kullanıcaya kadar güvenli ve kolay montaj ile sağlayabilirsiniz.

 

 

ÖZEL İMALATLAR

 

İhtiyaçlarınıza uygun özel pano, kabin, saç dolap , belirlediğiniz ebat ve tasarımlarınızda imal ediyoruz.